spacer
het fibromyalgiedieet
spacer
 
 Home
 Voeding
 Goede adviezen
 Eiwitten
 Soja
 Koolhydraten
 Vetten
 Vezels
 Zout
 Tryptofaan
 Tyrosine
 Stress
 Acupunctuur
 Antioxidanten
 Vitamine C, A, E
 Vitamine B
 Mineralen
 Supplementen
 Te vermijden
 Water
 Organofosfaten
 Metalen
 Het dieet
 Kruiden
 Vlees en zuivel
 Bewegen
 Links
 Artikelen

Het lichaam heeft alle mogelijkheden voor regeneratie, verjonging en herstel. Onder de juiste omstandigheden, zowel lichamelijk als geestelijk, kan het lichaam zichzelf meestal herstellen. Goede voeding is het belangrijkst voor een goede lichamelijke conditie, omdat de cellen - de kleinste, maar belangrijkste deeltjes van het lichaam - regelmatig gevoed moeten worden en ontdaan moeten worden van afvalstoffen. De cellen kunnen niet optimaal functioneren als ze niet goed gevoed en gereinigd worden. Slechte voeding veroorzaakt vergiftiging in de cellen en kan zelfs leiden tot het afsterven van cellen. Junkfood is een goed voorbeeld van slecht voedsel: de snacks bevatten niet alleen weinig voedingsstoffen, maar onttrekken ook energie dat gebruikt had kunnen worden voor denken, werken, spelen enz. Het lichaam kan slechte voeding moeilijk verwijderen. Het gevolg is dat de darmen onregelmatig gaan bewegen en giftige stoffen opgenomen worden door het lichaam.

Veel deskundigen veronderstellen dat fibromyalgie ontstaat door toxische overbelasting. Als de lever - het belangrijkste orgaan dat gifstoffen verwijdert - niet meer in staat is gifstoffen te verwijderen, worden de gifstoffen opgeslagen in de spiervezels en het bindweefsel, wat veel pijn veroorzaakt. Daarom is het zo belangrijk dat mensen met fibromyalgie de juiste voeding eten. Ziekte ontstaat als het lichaam kwetsbaar en verzwakt is. Het lichaam schreeuwt dan om hulp, dat zich uit in vermoeidheid, onrust, slapeloosheid, bewustzijnsdaling enz. Het behandelen van de oorzaak in plaats van de symptomen kan leiden tot genezing. Dat kan door het volgen van een voedzaam dieet.

Bij fibromyalgie zijn afwijkingen gevonden in het immuunsysteem (antilichamen), het endocrien systeem (hormonale afwijkingen) en het centraal zenuwstelsel. Op deze website worden voedingsadviezen en voedingssupplementen geadviseerd die deze drie ontregelde systemen kunnen herstellen.

aardbei
 
spacer
spacer
spacer
transparent