genezen met kruiden
 
           

 

 

 

 
Caprylzuur
Caprylzuur, te vinden in kokosolie, doodt schimmels en bacteriën, verbetert de opname van calcium en magnesium, heeft een goede invloed op de darmflora, is cholesterol verlagend en bevordert de spijsvertering. Kokosolie is uitermate geschikt voor het bakken van voedsel, omdat er nauwelijks vrije radicalen vrijkomen. Vrije radicalen zijn kankerverwekkend. Ook olijfolie en roomboter zijn geschikt voor bakken. Het gebruik van andere (plantaardige) olie is af te raden, omdat daarbij schadelijke vrije radicalen vrijkomen.

Kokosolie kan toegepast worden bij een verstoorde darmwerking, candida, een opgeblazen gevoel, een slechte spijsvertering, hart- en vaatziekten, een verhoogd cholesterolgehalte en trombose. Kokosolie vermindert de samenkleving van bloedplaatjes.

Kokosolie is goed voor mensen met een spastische darm, colitis ulcerosa, een maagslijm­vliesontsteking, diverticulose, chronische darmontsteking, de ziekte van Crohn en constipatie.

kokos