jjk.jpg (4926 bytes)  Stichting Sportschool Le Granse     sslk.jpg (4010 bytes)

Wie zijn wij?

Gebrek aan zelfvertrouwen?

Bang om in het donker alleen de straat op te gaan?

Moe van alle herhalingen op TV en niets te doen ‘s avonds?

Op zoek naar een leuke manier van lichaamsbeweging maar geen zin om je elke week “in het zweet te werken”?

Interesse in Japanse krijgskunst maar geen “vechterstype”?

Stichting Sportschool Le Granse biedt de mogelijkheid om door middel van traditionele krijgskunsten (Judo, Ju-Jitsu of Aikido) je zelfvertrouwen te verbeteren, op een verantwoorde wijze met je lichaam bezig te zijn en om je houding, balans en coördinatie te verbeteren. Dat je in het geval van nood jezelf kunt beschermen is een mooie bonus.

De krijgskunsten worden op traditionele wijze overgedragen. Wat betekent dat eigenlijk, traditioneel? De meeste oosterse krijgskunsten (waaronder Ju-Jitsu) zijn ontstaan doordat onderdrukte boeren en arbeiders technieken bedachten en verzamelden om zichzelf tegen de keizerlijke onderdrukking te kunnen verdedigen. Er was geen sprake van wedstrijden om te kijken wie er het sterkst was, wie de meeste planken kon doorslaan of wie het meest kon incasseren. Het beheersen van deze technieken was geboren uit noodzaak om te kunnen overleven. Aikido en Judo zijn als afgeleide variant, vaak met invloeden van andere sporten, terug te voeren op deze oorspronkelijke krijgskunsten. Ook bij Le Granse worden deze sporten traditioneel bedreven, wat zich bijvoorbeeld uit in het ontbreken van wedstrijden. Het zijn pure zelfverdedigingsporten en de aanvalstechnieken die nodig zijn om een wedstrijd te kunnen beginnen passen niet in dit beeld.

In een ongedwongen sfeer worden de lessen verzorgd door enthousiaste vrijwilligers die allen in bezit zijn van de nodige kennis, ervaring en, niet onbelangrijk, de juiste papieren.

Navraag bij leden van de sportschool leert dat zij de trainingen vaak meer als hobby ervaren dan als sport. Je hoeft je voor niemand te bewijzen en er is geen druk om te presteren.

Omdat er geen wedstrijden zijn, worden de leden ook niet ingedeeld in gewichtsklassen. Er is geen enkele scheiding nodig zodat tijdens de lessen iedereen de kans krijgt om met zoveel mogelijk verschillende mensen te oefenen. Je bent niet afhankelijk van een vaste trainingspartner en je leert de technieken uitvoeren op allerlei soorten mensen. Het voordeel hiervan is dat je, mocht je ooit worden aangevallen of bedreigd, je kunt vertrouwen op technieken die op iedereen uitvoerbaar zijn. Je kunt namelijk niet vooraf kiezen wie die persoon is of hoe zijn of haar lichaamsbouw is.

Judo wordt  aangeboden voor kinderen vanaf 6 jaar. Aikido kent zowel lessen voor jeugd vanaf  (8 tot 12 jaar) als voor volwassenen en Ju-Jitsu is er mogelijk vanaf 12 jaar. Er worden verder geen beperkingen gelegd op deelname aan de lessen, al moet je wel de regels van de school naleven.

Ook mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking hebben de mogelijkheid om bij Le Granse te komen sporten. Er zijn speciale lessen voor leden met een lichamelijke beperking en voor leden met een geestelijke beperking. Maar je moet niet raar opkijken als je ook in één van de andere groepen iemand aantreft met een beperking.

Geïnteresseerd?

Kom een keer langs voor meer informatie bij één van onze lessen. Kijken vanaf de kant mag, maar wij raden aan om gelijk mee te doen. Een proefles is gratis en geheel vrijblijvend en geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten.

                 gebouw.jpg (18098 bytes)

Lijst van vrijwilligers:

Mevr. Corstanje Judo
Mevr. Dankers - Heijneman Administratie
Dhr. Dankers Ju-Jitsu
Dhr. Janssen Aikido
Dhr. Kip Judo
Dhr. De Raaff Ju-Jitsu
Dhr. Santegoeds Aikido
Dhr. Tuijtelaars Aikido
Dhr. v. d. Wiel Ju-Jitsu

 

jac.jpg (4678 bytes)

J. Le Granse in het Japans

 nd.jpg (4454 bytes)  Wie zijn wij?  -  lessen  -  Tilburg / Minami Ashigara  -  Formulieren 

  proefles  -  links  -  Aikido  -  Judo  - Ju Jitsu - Fotoboek

Deze pagina kan het best bekeken worden met 800 bij 600 pixels en minimaal 256 kleuren.  © c.v.gils / tel. 06 - 43 90 60 18

Boek hier voor een weekje Vsen - Boheemse Paradijs - Tsjechië.

www.bohemian-paradise.eu